Cursussen tekenen schilderen

cursussen tekenen schilderen

Kinderen zijn creatief en hebben veel fantasie. Tijdens de cursussen tekenen en schilderen kunnen zij zich uitleven en maken iets dat niemand van tevoren had kunnen bedenken.

 Door te  kijken naar bijzondere voorwerpen, te luisteren naar verhalen over verre landen en kunst van interessante kunstenaars te beleven komen zij als vanzelf in de stemming om aan de slag te gaan. Door kinderen op deze manier kennis te laten maken met de wereld van de kunst leren zij hun persoonlijke kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen.

cursussen tekenen schilderen

Gezelligheid en een ongedwongen sfeer staan voorop tijdens de tekenlessen en schilderlessen in Atelier Villa Lila. We werken doorgaans met kleine groepen, waardoor de kinderen rustig en met plezier aan hun opdrachten kunnen werken.

In dit atelier wordt meestal rond thema’s gewerkt. Dit kan variëren van Van Gogh tot graffiti en van China tot Hundertwasser. Deze onderwerpen worden uitgewerkt met behulp van diverse technieken en met allerlei materialen. Bijvoorbeeld marmeren, lino snedes en etsen afdrukken op de drukpers, schilderen met olieverf. Dit maakt de schildercursus en tekencursus niet alleen leuk, maar ook heel uitdagend.

Leer de veelzijdigheid van de schilder- en tekenkunst kennen en schrijf je in voor onze gecombineerde schilder- en tekencursus. Je kunt je het hele jaar inschrijven.

Proefles € 15,00

De cursussen zijn bestemd voor kinderen met een leeftijd van 6 tot en met 17 jaar en worden gegeven onder de toegewijde en bezielende leiding van docent Carla Scheltens

 

 Start seizoen: eerste week september, einde seizoen laatste week juni.

Het cursus-seizoen wordt feestelijk afgesloten met een expositie in het fort. Iedereen is dan uiteraard welkom om de gemaakte werken te komen bekijken.

6 t/m 8 jaar
Dinsdag       16.00-17.30

9 t/m 12 jaar
Woensdag     16.00-17.30

Lesgeld seizoen 2024-2025 (september t/m juni) € 495,00
of  2 x ( september t/m januari/ februari t/m juni) € 250,00

cursussen tekenen schilderen

 

cursussen schilderen tekenen

cursussen tekenen schilderen

cursussen tekenen schilderen

cursussen tekenen schilderen

6 gedachten over “Cursussen tekenen schilderen

 1. Al 2 jaar gaat onze dochter met echt heel veel plezier naar Carla. Het is afwisselend, ze maakt kennis met heel veel verschillende technieken en materialen, en ze krijgt hele leuke en creatieve opdrachten. We kunnen de cursus zeker aanraden!!

 2. Mijn zoon van met 11 is afgelopen jaar gestart met de cursus en heeft het elke les enorm naar zijn zin. Carla zorgt voor veel afwisseling in de lessen en laat de kids lekker hun eigen talent ontdekken. Een aanrader!

 3. Mijn zoon van 10 jaar oud heeft al sinds de kleutertijd veel plezier in het knutselen en vooral tekenen op school. Zoveel dat we op een gegeven
  moment voor hem op zoek zijn gegaan naar iemand die ’tekenlessen’ verzorgd. Zodoende zijn we uitgekomen bij Carla.

  Hier kon hij na schooltijd verder om zijn creativiteit, fantasie en techniek verder te prikkelen en ontwikkelen.
  Er wordt op een leuke manier gekeken naar kunst, tekentechniek en alles wat erbij komt kijken. De lessen doen hem goed. Hij vindt het fijn
  om met Carla te werken en ik merk dat zijn tekeningen er inmiddels steeds beter uit gaan zien, hij meer zelfvertrouwen krijgt maar vooral met veel plezier
  naar elke les gaat.

 4. Bij gebrek aan inspiratie en materialen was onze dochter thuis wel een beetje uitgetekend en -geknutseld. Ze wilde zich wat meer gaan verdiepen dus gingen we op zoek naar een geschikte ’tekencursus’. Zo kwamen we bij Villa Lila terecht. Ze heeft enorm genoten van de lessen bij Villa lila. Ze vond het altijd erg gezellig en heeft veel geleerd van Carla. Vanalles kwam aan bod: verschillende technieken, diverse materialen, de nodige achtergrondinformatie etc. Erg leerzaam en interessant, en ook nog met een club leuke leeftijdsgenootjes. Ze keek er iedere week weer naar uit.

  Carla, bedankt voor alles!

 5. Carla daagt de kinderen niet alleen uit in hun creativiteit, ze laat ze ook echt anders kijken en kennis maken met diverse technieken en stijlen van de grote kunstenaars.

 6. Mijn dochter volgt al 8 jaar teken-en schilderlessen bij Carla. Heeft ontzettend veel geleerd op het gebied van materialen en technieken, en blijft leren én vooral heel veel plezier beleven aan Carla’s lessen. Als inmiddels ‘oudgediende’ assisteert ze ooit bij kinderfeestjes, die dezelfde prettige sfeer hebben als de lessen. Ook al is ze inmiddels bijna de leeftijd ‘jongere’ voorbij, ze blijft cursist bij Villa Lila. De inhoud van de lessen, de sfeer, de manier waarop Carla lesgeeft, zijn voor haar van grote waarde 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.