Carla Scheltens

carla scheltens

Carla Scheltens interesse voor kunst vindt zijn oorsprong toen zij 16 jaar oud was. Op die leeftijd kreeg zij het romantische gevoel van kunstenaar zijn. Die rol ging Carla Scheltens goed af tijdens de middelbare school, maar ook later tijdens de opleiding tot kleuterleidster.


Tijdens haar studie handvaardigheid en het lesgeven op het creativiteitscentrum in Groningen leerde zij dat niets vanzelf gaat. Geduld leren en dicht bij jezelf blijven.

Op de Kunstacademie in Den Bosch belandde Carla in een wereld waarvan zij van binnen wist dat zij op die plek thuishoorde. Na vier jaar studeerde zij in 1991 af op schilderen, tekenen en grafiek.

 

carla scheltens

carla scheltens

carla scheltens

carla scheltens


Naast de teken/schilder cursussen en het geven van schilderfeestjes en graffiti workshops in Fort Orthen, is Carla actief als graffiti kunstenaar

Last but not least is Carla begonnen met het maken van prentenboeken voor de allerkleinsten, bestaande uit foto’s waar de personages zelf door middel van tekstballonnetjes het verhaal maken. Inmiddels heeft zij drie boeken gemaakt in de zogenaamde “Flipse-reeks”. Deel 1: Flipse zoekt ijs, deel 2: Flipse en Bono, deel 3: Flipse gaat ver en deel 4: Flipse in Rusland.