Carla Scheltens, Carla Scheltens

 

Over zichzelf zegt Carla Scheltens: “Niet alleen als kunstenaar in mijn atelier kan ik werken. Het contact met kinderen is verrassend. Ik krijg inspiratie en energie als ik zie hoe vrij en onbekommerd kinderen direct creëren. Juist dat spontane trekt mij zo aan. In mijn eigen werk probeer ik dat ook te bereiken. Het ‘schilderen’ met rollers, sjablonen en drukinkt is direct, snel en bij vlagen trefzeker”.

Carla Scheltens, Carla Scheltens

Carla Scheltens, Carla Scheltens

Carla Scheltens, Carla Scheltens

Carla Scheltens, Carla Scheltens


Haar interesse voor kunst heeft zijn oorsprong toen zij 16 jaar oud was. Op die leeftijd kreeg zij het romantische gevoel van kunstenaar zijn. Die rol ging haar goed af op de middelbare school, maar ook later op de opleiding van kleuterleidster.
Tijdens haar studie handvaardigheid en het lesgeven op het creativiteitscentrum in Groningen leerde zij dat niets vanzelf gaat. Geduld leren en dicht bij jezelf blijven.

Op de Kunstacademie in Den Bosch belandde Carla in een wereld waarvan zij van binnen wist dat zij op die plek thuishoorde. Na vier jaar studeerde zij in 1991 af op schilderen, tekenen en grafiek.

Naast het begeleiden van cursisten en het geven van kinderfeestjes in Fort Orthen, is Atelier Villa Lila ook te vinden op diverse evenementen. Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus toert Carla namelijk met het rondreizend theaterfestival “De Parade”. Op geheel eigen wijze runt zij inmiddels sinds 1998 Atelier Villa Lila op dit fantastische evenement.

De kinderen van de bezoekers kunnen hier niet alleen heerlijk buiten schilderen, maar ook uit hun dak gaan met hout, spijkers en knutselspullen in de speciaal daarvoor gebouwde timmer- en knutseltent.

Last but not least is Carla begonnen met het maken van prentenboeken voor de allerkleinsten, bestaande uit foto’s waar de personages zelf door middel van tekstballonnetjes het verhaal maken. Inmiddels heeft zij drie boeken gemaakt in de zogenaamde “Flipse-reeks”. Deel 1: Flipse zoekt ijs, deel 2: Flipse en Bono, deel 3: Flipse gaat ver en deel 4: Flipse in Rusland.

 

1 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.